D.G. Straatsburg (geboren in 1962) en is psychiater/psychotherapeut en opgeleid als arts aan de Universiteit van Amsterdam van 1983 tot 1991. Na het artsexamen werd de opleiding psychiatrie gevolgd in het AMC.
Sinds 1998 ben ik geregistreerd als psychiater waarna ik gewerkt heb in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (nu OLVG) als ziekenhuispsychiater, en daarnaast in de vrijgevestigde praktijk toen nog gevestigd op de ’s Gravelandse Veer. Van 2006 tot 2011 heb ik als psychiater in Australië gewerkt. Bij terugkomst ben ik opnieuw in het OLVG gaan werken heb sinds 2018 een interne aantekening ouderenpsychiatrie. Sinds januari 2019 ben ik weer gestart als vrijgevestigd psychiater bij mijn oude collega’s, nu gevestigd op de Herengracht 500 te Amsterdam.
In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgedaan waaronder in diagnostiek, maar ook behandeling van ADHD, angst en stemmingsstoornissen al dan niet in combinatie met lichamelijke ziekten. Psychotherapeutisch ben ik op het AMC opgeleid als inzichtgevend psychotherapeut. Gaandeweg ben ik meer eclectisch gaan werken. Dat wil zeggen dat mijn werkwijze aspecten heeft van de verschillende therapiescholen waarin ik ben opgeleid, b.v. cognitieve gedragstherapie.
Werkwijze
OP HET MOMENT IS ER EEN AANMELDSTOP TOT 1 JANUARI 2025 VOOR CLIENTEN DIE VERZEKERD ZIJN BIJ ACHMEA (Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. 3311 waaronder Pro Life en Ziezo , De Friesland Zorgverzekeraar N.V. (3358), FBTO Zorgverzekeringen N.V. (3351).
Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag in de praktijk. De wachttijd voor een intake is meestal 1 maand. Na het afronden van de intake is er geen wachttijd voor de behandeling.
Mijn manier van werken is in de eerste plaats afhankelijk van de hulpvraag. Bij een vraag om nadere diagnostiek probeer ik in een aantal gesprekken duidelijk te krijgen wat de kern van het probleem is om daarna en concreet behandeladvies te kunnen geven. Bij een vraag om behandeling kan deze behandeling medicamenteus zijn en/of psychotherapeutisch.
Ik werk met de volgende behandelingen:
– psychodynamische psychotherapie
– Cognitieve gedragstherapie (CGT)
– EMDR
– medicatie
Kwaliteitsstatuut
Het kwaliteitsstatuut beschrijft het gehele zorgproces voor de (mogelijke) cliënt, van binnenkomst tot nazorg. Ook de verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden van de betrokken zorgverlener(s) worden in het kwaliteitsstatuut vastgelegd.
U vindt mijn kwaliteitsstatuut hier.
Contact
Indien u zich wilt aanmelden kunt u een mail sturen naar praktijkstraatsburg@gmail.com.
Gaarne vermelden waarvoor u hulp zoekt en bij welke verzekeringsmaatschappij u verzekerd bent.
Indien u de kosten van de behandeling (deels) vergoed wilt krijgen door uw verzekering, heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig voor Gespecialiseerde GGZ. Een verwijsbrief van een bedrijfsarts, psycholoog (GZ of KP) of medisch specialist voldoet ook.
Ik heb voor 2024 een contract met ACHMEA (Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. 3311 waaronder Pro Life en Ziezo , De Friesland Zorgverzekeraar N.V. (3358), FBTO Zorgverzekeringen N.V. (3351) en Interpolis (3313), Caresq (Aevitae, Care4life (EUCARE) (3360), Caresq (3354)), DSW (Stad Holland, inTwente) en ONVZ (waaronder VvAA en jaaah).
Graag afspraken meer dan 24 uur van tevoren afzeggen. De zorgverzekeraar betaalt afspraken die te laat afgezegd worden niet en een no-show factuur van 85 euro wordt in zo’n geval verstuurd.
Ik zal doorgaans binnen enkele dagen en uiterlijk binnen twee weken via de mail contact met u opnemen om enkele zaken rond uw aanmelding met u door te nemen en u meer informatie te verschaffen over (de voorwaarden van) therapie bij mij, voordat we een kennismakingsgesprek plannen. In sommige gevallen kan blijken dat u bij mij niet aan het juiste adres bent en bespreek ik dat direct met u.
Indien in of na het kennismakingsgesprek blijkt dat u bij mij geen therapie wilt of kunt starten, zal ik u terugverwijzen naar huisarts of degene die u heeft aangemeld. Dit kan bijv. het geval zijn als u bij mij geen klik ervaart of als wij tezamen tot de conclusie komen dat u toch beter bij een andere hulpverlener of instelling terecht kunt voor uw problemen.
Elke behandeling start met een of meer oriënterende gesprekken, waarna we een behandelplan bespreken waarin therapiedoelen en -werkwijze zijn vastgesteld. Bij de bespreking van het behandelplan zullen we ook afspraken maken over lengte van de therapie, frequentie van gesprekken, et cetera.
Zorgverzekeraars
Ik heb voor 2024 alleen een contract met ACHMEA/de Zilveren Kruis groep, Caresq/Eucare, ONVZ en DSW.
- Aevitae (EUCARE) (3360), Caresq (3354)
- DSW (StadHolland, InTwente)
- De Friesland Zorgverzekeraar N.V. (3358)
- FBTO Zorgverzekeringen N.V. (3351)
- Interpolis (3313)
- Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. (3311) waaronder Pro Life en Ziezo
- ONVZ
Wat als u een zorgverzekeraar heeft die niet op deze lijst staat? U krijgt dan de rekening van de behandelsessies opgestuurd en kan deze zelf indienen bij de zorgverzekeraar. De rekening moet u zelf voldoen, dit gaat niet automatisch via de zorgverzekeraar. De kosten zullen dan gedeeltelijk vergoed worden, tenzij u een restitutiepolis heeft die een behandeling in de GGZ door een niet gecontracteerde hulpverlener 100% vergoedt. Het hangt dus van de polis die u heeft af, hoeveel er vergoed gaat worden. Houdt er rekening mee dat als er in de polis staat dat b.v. 70% van het bedrag dat de zorgverzekeraar afspreekt met hun gecontracteerde behandelaars vergoed wordt, dit vaak 70% is van een veel lager bedrag dan wat de Nederlandse Zorgautoriteit (NzA) heeft vastgesteld wat gedeclareerd mag worden.
Laat u, om onaangename verassingen voorkomen, goed voorlichten door de zorgcoördinator van uw zorgverzekeraar.
Na het versturen van de rekening volgt er tweemaal een herinneringsmail daarna wordt het innen van de rekening overgedragen aan Medicas incassobureau. (https://medicas.net/Betalingsvoorwaarden)