Roald Kamstra

Mijn naam is Roald Kamstra. Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Amstelveen. Ik heb mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit gedaan en mijn opleiding tot psychiater gevolgd bij de GGZ instelling Arkin (Mentrum – voormalige SPDC Centrum/Oud-West) in Amsterdam, met een specialisatie voor (inzichtgevende) psychotherapie.

Sinds 1998 ben ik als psychiater werkzaam, vanaf het begin deels in deze praktijk, die voorheen aan het ’s-Gravelandseveer gevestigd was (Praktijk “aan de Amstel”) en deels bij een GGZ instelling in de Zaanstreek, eerst bij RIAGG Zaanstreek-Waterland, later GGZ Dijk en Duin, en sinds 2009 bij PsyQ Zaandam.

Hoewel in de GGZ organisatie specialistische zorg wordt geboden werk ik als psychiater toch vooral “generalistisch”, met aandachtsgebied persoonlijkheidsproblematiek en ADHD, waarbij vaak ook angst- en stemmingsstoornissen een rol spelen. Mijn psychotherapeutische werkwijze is als eclectisch te omschrijven, dat wil zeggen dat mijn werkwijze aspecten heeft van de verschillende therapiescholen waarin ik ben opgeleid, “on analytic lines”, SFT (schemagerichte therapie) en MBT (mentalization-based treatment).

In 2021 heb ik besloten deze relatief kleine eigen praktijk af te bouwen en ik ben van plan om hier in de loop van 2022 helemaal te stoppen en mij geheel te richten op mijn werk bij PsyQ.

Kwaliteitsstatuut

Het kwaliteitsstatuut beschrijft het gehele zorgproces voor de (mogelijke) cliënt, van binnenkomst tot nazorg. Ook de verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden van de betrokken zorgverlener worden in het kwaliteitsstatuut vastgelegd.

U vindt mijn kwaliteitsstatuut hier.

Contact

Omdat ik met deze praktijk ga stoppen zal ik geen nieuwe patiënten meer aannemen.

Zorgverzekeraars

Voor 2022 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten:

  • De Friesland Zorgverzekeraar N.V. (3358), FBTO Zorgverzekeringen N.V. (3351), IAK (Avero Achmea) (8971), Interpolis (3313), Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. (3311)
  • ONVZ Ziektekostenverzekeraar (3343)
  • Eno Zorgverzekeraar N.V. (3347)
  • Aevitae (EUCARE) (3360) onderdeel van Caresq

Contactformulier