Roald Kamstra

Mijn naam is Roald Kamstra. Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Amstelveen. Ik heb mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit gedaan en mijn opleiding tot psychiater gevolgd bij de GGZ instelling Arkin (Mentrum – voormalige SPDC Centrum/Oud-West) in Amsterdam, met een specialisatie voor (inzichtgevende) psychotherapie.

Sinds 1998 ben ik als psychiater werkzaam, vanaf het begin deels in deze praktijk, die voorheen aan het ’s-Gravelandseveer gevestigd was (Praktijk “aan de Amstel”) en deels bij een GGZ instelling in de Zaanstreek, eerst bij RIAGG Zaanstreek-Waterland, later GGZ Dijk en Duin, en sinds 2009 bij PsyQ Zaandam.

Hoewel in de GGZ organisatie specialistische zorg wordt geboden werk ik als psychiater toch vooral “generalistisch”, met aandachtsgebied persoonlijkheidsproblematiek en ADHD, waarbij vaak ook angst- en stemmingsstoornissen een rol spelen. Mijn psychotherapeutische werkwijze is als eclectisch te omschrijven, dat wil zeggen dat mijn werkwijze aspecten heeft van de verschillende therapiescholen waarin ik ben opgeleid, “on analytic lines”, SFT (schemagerichte therapie) en MBT (mentalisation based therapy).

Momenteel ben ik deze relatief kleine eigen praktijk alleen op maandag werkzaam.

Kwaliteitsstatuut

Het kwaliteitsstatuut beschrijft het gehele zorgproces voor de (mogelijke) cliënt, van binnenkomst tot nazorg. Ook de verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden van de betrokken zorgverlener worden in het kwaliteitsstatuut vastgelegd.

U vindt mijn kwaliteitsstatuut hier.

 

Contact

U kunt zich via het onderstaande contactformulier aanmelden voor een kennismakingsgesprek.

Ik zal doorgaans binnen enkele dagen telefonisch of via de mail contact met u opnemen om enkele zaken rond uw aanmelding met u door te nemen en u meer informatie te verschaffen over (de voorwaarden van) therapie bij mij, voordat we een kennismakingsgesprek plannen. In sommige gevallen kan blijken dat u bij mij niet aan het juiste adres bent en bespreek ik dat direct met u.

Indien in of na het kennismakingsgesprek blijkt dat u bij mij geen therapie wilt of kunt starten, zal ik u terugverwijzen naar huisarts of degene die u heeft aangemeld. Dit kan bijv. het geval zijn als u bij mij geen klik ervaart of als wij samen tot de conclusie komen dat u toch beter bij een andere hulpverlener of instelling terecht kunt voor uw problemen.

Elke behandeling  start met één of meer oriënterende gesprekken, waarna we een behandelplan bespreken waarin therapiedoelen en -werkwijze zijn vastgesteld. Bij de bespreking van het behandelplan zullen we ook afspraken maken over lengte van de therapie, frequentie van gesprekken, afzeggingen, betaling et cetera.

Indien u de kosten van de psychotherapie (deels) vergoed wilt krijgen door uw verzekering, heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig voor Gespecialiseerde GGZ. Een verwijsbrief van een bedrijfsarts of medisch specialist voldoet ook.

 

Zorgverzekeraars

Voor 2019 en 2020 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten:

  • CZ/Delta Lloyd/OHRA (9664)
  • Eno Zorgverzekeraar N.V. (3347), ONVZ Ziektekostenverzekeraar (3343), Zorg en Zekerheid / AZVZ (7085)
  • De Friesland Zorgverzekeraar N.V. (3358), FBTO Zorgverzekeringen N.V. (3351), IAK (Avero Achmea) (8971), Interpolis (3313), Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. (3311)
  • Aevitae (EUCARE) (3360), Caresco (3353)
  • IZA (VNG) (3334), N.V. Univé Zorg (0101), SZVK (0212), UMC Zorgverzekering (0736), VGZ (7095), ZEKUR (3361)
  • Aevitae (ASR) (3328), ASR Ziektekostenverzekeringen (0403), De Amersfoortse Verzekeringen (9018), Ditzo Zorgverzekering (3336), DSW (7029), inTwente Zorgverzekeraar (3344), Stad Holland (7037)

 

Contactformulier